Aki vaihtoi päivätyöt yrittäjän vapauteen

Aki vaihtoi päivätyöt yrittäjän vapauteen

Tämän viikon vastaantulija tuli Teknologiakiinteistöjen toimistoon tapaamaan Jannea.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Aki Vänskä Premode Oy:stä. Teemme virtuaalisovelluksia, 3d-tuotefonfiguraatioita ja lisättyä todellisuutta. Meitä on Premodessa neljä ihmistä. Yritys on toiminut vuodesta 2011, mutta minä aloitin työskentelyn siinä hiukan myöhemmin. Olen täällä tapaamassa Jannea, koska etsimme uutta toimistoa nykyisen hiukan syrjässä sijaitsevan toimiston tilalle. Käyn usein Turku Science Parkissa ja haluamme toimiston täältä, koska kaikki on täällä.

Keitä asiakkaanne ovat ja mihin tuotteitanne käytetään?
Asiakkaitamme ovat rakentava ja valmistava teollisuus, kuten rakennus- ja laivanrakennusliikkeet. Teemme tuotteita pääasiassa markkinointia ja myyntiä varten. Kaikki tuotteemme tehdään kustomoituna peliteknologiaa hyödyntäen eli yhdistämme insinööriaineistot ja peliteknologian yksiin kansiin. Lopputuloksena saadaan henkilökohtaisesti koettava tuote-elämyssovellus, joka antaa loppukäyttäjille paremman ymmärryksen tuotteesta.

Miltä yrittäjäelämä on tuntunut?
Pankkitiliä kun katsoo, niin huomaa olevansa yrittäjä [naurua]. Elämänlaatu on parantunut hirvittävästi ja vaikkei päivätöissäkään mitään vikaa ole, niin nautin yrittäjän vapaudesta.

Onko sinulla vinkkejä muille yrittäjyyttä harkitseville?
Olemme kulkeneet pitkän tien, mikä on hyvä asia. Olimme ensin Turku Science Parkin yrityshautomossa, sitten menimme Creveen ja saimme pienen Tekes-rahoituksen. Suosittelen muillekin yrityshautomoita, varsinkin, jos yrittäjäkokemusta ei ole. Siellä sparrataan ja neuvotaan, mikä on ollut erittäin hyödyllistä.

Minkälainen tausta sinulla on ja mistä sait idean Premoden perustamiseen?
Olen koulutukseltani konetekniikan insinööri. Työskentelin ennen yrittäjäksi ryhtymistä laivateollisuudessa projekti- ja työmaapäällikkönä ja sain sitä kautta idean yrityksen perustamiseen. Työssäni mietin, että pitäisi olla keino kuvata laivoja jo ennen kuin ne rakennetaan valmiiksi, jotta nähtäisiin niissä olevat ongelmat. Usein nimittäin kävi niin, että ensin rakennettiin ja sitten huomattiin, ettei tuote vastaakaan sitä mitä sen oli tarkoitus olla ja se jouduttiin purkamaan ja rakentamaan uudelleen. Tilaa pitää pystyä tarkastelemaan niin, että katsoja on oikeasti kyseisessä tilassa ja tähän haasteeseen Premode tuo ratkaisun.

Minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?
Hyvin monipuolinen ja hektinen, suunnitelmat saattavat muuttua hetkessä. Eilen tein töitä kahteentoista yöllä, päivällä leikin lapsen kanssa petseillä ja puolilta päivin pääsin töihin.

Parasta juuri nyt?
Sopiva kiire. Alkusyksy on meille usein hiukan hankalaa aikaa, kun asiakkaat ovat vielä lomatunnelmissa eivätkä asiat etene. Nyt kun kaikki ovat palanneet kunnolla töihin, puhelin soi ja kauppa käy.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Pyörä, omat jalat ja auto. Tulin autolla parkkihalliin ja kävelin sieltä tänne. Joskus jos en jaksa kävellä, tulen pyörällä.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Teknologiakiinteistöjen toimisto. Tämä on kaikkein paras paikka, koska täällä on viherseinä ja Jannekin on täällä [naurua]! Kokonaisuutena kaikki on lähellä.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Ajoin tänne tullessani autoni BioCityssä sopimuspysäköintiin johtavalle portille, koska en katsonut yhtään mitä kylteissä lukee. Taakseni ehti tulla monta autoa odottamaan ja jouduimme kaikki peruuttamaan pois luiskalta, jotta sain ajettua autoni ylös tuntipysäköintiin. Joten terveiseni ovat, että jos tulet autolla, niin lue ohjeet!

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Meillä on vaimoni ystävän synttärikekkerit, mikä on mukavaa vaihtelua lapsiperheen arkeen.

Kiitos haastattelusta Aki ja kivoja synttäreitä!

Lue myös:
Anssi tietää, miten parhaat verkkosivut tehdään
Susanna valmentaa työyhteisöjä ja yksilöitä
Hennaa innostaa voimaannuttava valokuvaus

Lue myös

Viikon vastaantulija Martti järjestää Tekniikan päiviä

Viikon vastaantulija Martti järjestää Tekniikan päiviä

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä ICT-Cityssä? Olen Martti Komulainen ja toimin viestintävastaavana Turun ammattikorkeakoulussa. Olen täällä, sillä järjestämme Turun Tekniikan päiviä ICT-Cityssä, tapahtuma on itse asiassa käynnissä parhaillaan. Eilen oli yrityksille suunnattu päivä ja tänään on koululaispäivä. Täällä aulassa on erilaisia ihmisen...

Lue artikkeli
Blogi
Tervetuloa työmaakierrokselle Vierailukeskus Jokeen

Tervetuloa työmaakierrokselle Vierailukeskus Jokeen

Oletko ihmetellyt, mikä on tuo lasinen rakennus, joka kohoaa ICT-Cityn, ElectroCityn ja DataCityn väliin? Miltä näyttävät maisemat pyöreästä talosta katsottuna ja kenelle uusia tiloja tehdään? Nyt sinulla on mahdollisuus saada kaikki tämä selville ja vieläpä ennen muita.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa opittiin rahoituksesta

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa opittiin rahoituksesta

Teknologiakiinteistöt on järjestänyt Yritystä kehiin -aamiaistapahtumia vuodesta 2103 alkaen. Tämän syksyn ensimmäinen tapahtuma pidettiin keskiviikkona 25.10., jolloin aiheena oli rahoitus.

Lue artikkeli
Uutinen