07.05.2021

Viisi vinkkiä palauttavien taukotapojen löytämiseen

Teknologiakiinteistöjen ja Korpi® ForRestin järjestämässä webinaarissa keskusteltiin tauoista osana työpäivää ja jaettiin toimintapoja paremman palautumisen saavuttamiseksi. Tapahtuman vetäneet Sampo Pohjola ja Anu Varis tiivistivät webinaarin annin viideksi vinkiksi, joilla pääset alkuun itsellesi toimivien taukotapojen löytämisessä.

Pysähdy, mieti, hahmota
Minkälaisia työpäiväni ovat? Minkälainen minä olen? Minkälaiset tauot toimivat minulle palauttavina? Mitä teen jo nyt hyvin, mitä voisin lisätä ja mitä poistaa? Miksi haluan lisää taukoja? Mieti isompi tavoite, joka oikeasti motivoi pitämään taukoa. Haluat ehkä pysyä virkeänä vielä työpäivän jälkeen. Kenties haluat jaksaa tehokkaana ja hyväntuulisena koko työpäivän. 

Suunnittele
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mieti, minkälaisia taukoja kaipaat lisää? Entä mitä haluaisit poistaa tai vähentää? Kännykkä, some, häiriötekijät... 

Valitse
Aloita pienin askelin ja valitse aluksi yksi uudenlainen tauko käyttöön. Ehkä lisää liikuntaa? Ehkä parin minuutin mikrotauot työtehtävien lomassa?

Ota kokeiluun
Tee taukotavoite. Mieti etukäteen, mihin kohtaa päivää haluat sijoittaa taukoja ja miten muistat pitää ne.

Ole armollinen itseäsi kohtaan
Tauottamisen lisääminen ja uuden tavan luominen voi olla vaikeaa. Muista siis suhtautua ystävällisesti ja ymmärtäväisesti, jos jonain päivänä taukojen pitäminen ei onnistukaan kuten olit toivonut. Huomenna uudelleen!

Lue myös:

Tauoista hyvinvointia työhön ja vapaalle
Virtaa kevääseen virtuaalitreeneistä
Kuusi asiaa, jotka opin ensimmäisinä viikkoina etätöissä

Ota yhteyttä