Pinja Meretoja toteutti BioCityyn koulukirjamaisen teoksen Turun seudulla kasvavista kasveista ja yrteistä.

13.10.2021

Katso video parkkihallien elävöittämisprojektista: ”Jäi todella hyvä fiilis”

Teknologiakiinteistöt toteutti kesällä 2021 BioCityn ja DataCityn parkkihalleissa elävöittämisprojektin, jonka myötä parkkihallien seiniä koristaa 56 taideteosta. Nyt projektiin on mahdollista tutustua alla olevalla videolla.

Videolla haastatellaan hankkeen projektikoordinaattori Vilppu Kuusipaloa, nähdään parkkihalleihin syntyneitä teoksia sekä kuullaan kolmen projektiin osallistuneen taiteilijan kokemuksia.

Taiteilijoista ensimmäisenä vuoron saa taiteen moniottelija ja Windows 95 -miehenäkin tunnettu Teemu Keisteri, joka maalasi DataCityyn värikkäitä Ukkeli-hahmoja. Seuraavaksi kokemuksistaan kertoo kuvittaja ja graafinen suunnittelija Pinja Meretoja, joka toteutti BioCityyn teoksen nimeltä Turun seudun herbaario. Kolmantena projektia kommentoi pintakäsittelijä ja kuvataiteilija Antti Hakkarainen, joka loi BioCityyn parkkihalliin ajavan ihmisen mielenmaiseman.

Projektiin osallistuneet taitelijat ovat olleet erittäin innostuneita hankkeesta ja toivoneet lisää vastaavia muihinkin kaupunkehin.

– Tämä oli minulle tosi positiivinen yllätys, että kiinteistöfirma panostaa näin paljon taiteen tekemiseen parkkihalliin, sanoo Pinja Meretoja videolla.

– Aivan huippua. 10/10 koko meininki. Jäi todella hyvä fiilis, kommentoi puolestaan Teemu Keisteri.

Haluatko mennä katsomaan teoksia?

Parkkihallit ovat avoinna arkisin klo 7-17 ja kulku niihin tapahtuu hissillä BioCityn ja DataCityn auloista. Mukaan kannattaa napata auloista löytyvä teosluettelo, josta näkee, missä mikäkin teos sijaitsee.

Lue myös:

Pariisista parkkihalliin
Sisustusarkkitehti seinää maalaamassa
Tutustu elävöittämisprojektin tuloksiin

Ota yhteyttä