IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

Itäharjulla sijaitsevan IndustryCityn rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia ja tiistaina 15.11. vietettiin rakennuksen harjannostajaisia.

K-Rautana tunnettu vanha betonielementtitehdas Teollisuuskadulla purettiin alkuvuonna 2022 käytännössä kokonaan. Pystyyn rakennuksesta jäivät vain metalliset kattotuolit tukirakenteineen, joiden päälle uusi IndustryCity on rakennettu. Nyt hanke on nyt edennyt sisätöihin asti, jotka nekin saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

IndustryCityn kokonaispinta-ala on 10 000 neliömetriä, joista reilut 2000 neliömetriä tulee Wärtsilän teknisen huollon ja kenttähuollon käyttöön. Rakennuksen loppuosan käyttäjästä odotetaan parhaillaan päätöstä.

Harjannostajaisissa kiitosta saivat kaikki hankkeen toteutukseen osallistujat, etunenässään urakoitsija Jatke Länsi-Suomen työntekijät.

Harjannostajaisissa kiitosta saivat kaikki hankkeen toteutukseen osallistujat, etunenässään urakoitsija Jatke Länsi-Suomen työntekijät. IndustryCityn arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners ja sen erikoissuunnittelusta vastaavat Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco Talotekniikka Oy sekä Rejlers Finland Oy. Rakennustöiden valvonnasta ja rakennuttamistehtävistä vastaavat A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Granlund Turku Oy. Palokonsulttina hankkeessa on LK-Paloinsinöörit Oy.

Harjannostajaiset alkoivat IndustryCityn rakennuttamisesta Teknologiakiinteistöissä vastaavan Miika Tuomisen puheella. Sen jälkeen tarjolla oli lohikeittoa saaristolaisleivällä sekä vadelmatäytekakkua. Ruokailun jälkeen puheen piti Jatkeen rakennuspäällikkö Ville Avellan-Martikainen. Työntekijät, suunnittelijat tai valvojat eivät tällä kertaa halunneet pitää puheita tapahtumassa. Lounaan jälkeen harjannostajaisvieraat pääsivät vielä tutustumiskierrokselle IndustryCityn työmaalle. Musiikista tapahtumassa vastasi pianisti-laulaja Eveliina Jaatinen.

Katso lisää kuvia tapahtumasta

Lue myös

CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti

CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti

Turun Tiedepuistoon huhtikuussa valmistuneelle CivilCitylle myönnettiin LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti kertoo erinomaisesta ympäristöasioiden huomioimisesta rakennuksessa.

Lue artikkeli
Uutinen
Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Monien tiedepuistolaisten tuntema Pekka Kanto aloitti marraskuun alussa työt Teknologiakiinteistöjen uutena ylläpitoasiantuntijana.

Lue artikkeli
Uutinen
TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

Teknologiakiinteistöissä viikon TET-harjoittelussa ollut Saimi Rahikainen osallistui Teknologiakiinteistöjen järjestämälle Tiedepuistokierrokselle. Mikä asia kierroksella oli liian hurja valtaosalle osallistujista?

Lue artikkeli
Uutinen