Itäharjulla sijaitseva elementtitehdas muuttuu IndustryCityksi

Itäharjulla sijaitseva elementtitehdas muuttuu IndustryCityksi

K-rautana tunnettu vanha elementtitehdas Itäharjulla muuttuu tämän vuoden kuluessa IndustryCity-nimiseksi toimisto- ja tuotantorakennukseksi.

Teknologiakiinteistöt saneeraa osoitteessa Teollisuuskatu 35 sijaitsevan vanhan elementtitehtaan. Noin 10 000 neliömetrin kokoinen rakennus saa saneerauksen myötä täysin uuden ilmeen ja käyttötarkoituksen. Kiinteistön toiseen päähän toteutetaan reilun 2000 neliömetrin tilat Wärtsilän tekniselle huollolle ja kenttähuollolle ja loppuosaan hallia etsitään parhaillaan vuokralaista.  

Lue myös: Wärtsilä muuttaa Turussa Tiedepuiston alueelle


Havainnekuva IndustryCityn toimisto-osasta. Kuva: Haroma & Partners.

Saneerauksessa hallin matala toimistosiipi korotetaan muun rakennuksen kanssa yhtä korkeaksi, jolloin korkeiden ikkunoiden taakse saadaan toteutettua rakennuksen henkeen sopivaa loft-toimistotilaa. Vanhat ulkoseinät ja vesikattorakenteet korvataan uusilla rakenteilla ja rakennuksen talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaisuudessaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Saneeraus valmistuu loppuvuonna 2022 ja Wärtsilä muuttaa tiloihin joulukuun alussa.

Halusimme säilyttää vanhan rakennuksen rungon ja jättää mahdollisimman paljon historiaa näkyviin.

– Halusimme säilyttää vanhan rakennuksen rungon ja jättää mahdollisimman paljon historiaa näkyviin, vaikka varmasti olisi ollut helpompaa purkaa kaikki tontilla sijaitsevat rakennukset pois ja rakentaa tilalle uutta. Historia tulee näkymään sisällä muun muassa runkorakenteissa, tiiliseinissä ja rouheissa porrashuoneissa, jotka pyritään säilyttämään mahdollisimman autenttisina. Ulkona historian havinaa tuovat puolestaan paikoilleen jäävät pilarit ja nosturiradat. Vanhaan siiloon eli Teollisuuskadun puolella olevaan rakennuksen tornimaiseen osaan tulee peltiverhouksen tilalle lasiseinä, johon printataan silkkipainettu kuva elementtitehtaan ajoilta, kertoo hankkeen rakennuttamisesta Teknologiakiinteistöissä vastaava Miika Tuominen.


Havainnekuva IndustryCityn toimisto-osasta. Kuva: Haroma & Partners.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Haroma & Partners, joka on suunnitellut vastaavia muutoksia useisiin muihinkin entisiin teollisuusrakennuksiin. Urakoitsijana hankkeessa toimii Jatke Länsi-Suomi, jolla on myös kokemusta vastaavanlaisten hankkeiden toteutuksesta. Erikoissuunnittelusta vastaa Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco Talotekniikka Oy sekä Rejlers Finland Oy. Rakennustöiden valvonnasta ja rakennuttamistehtävistä vastaavat A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Granlund Turku Oy. Palokonsulttina hankkeessa on LK-Paloinsinöörit Oy.

Rakentamisen etenemistä on mahdollista seurata työmaalta livekuvaa lähettävästä työmaakamerasta.


Havainnekuva, päivänäkymä. Kuva: Haroma & Partners.

Lue myös:

Tältä näyttää uusi InfraCity – katso kuvat ja video
Video: Tältä näyttävät tulevaisuuden toimitilat
Turku Energian uudet toimitilat valmistuivat Itäharjulle

Lue myös

Kalamies astui remmiin

Kalamies astui remmiin

Teknologiakiinteistöjen ylläpitotiimiin saatiin alkuvuodesta vahvistusta, kun Mikko Uski aloitti työt yhtiössä. Paimion parantolan kiinteistöpäällikön tehtävistä Teknologiakiinteistöjen ylläpitoasiantuntijaksi vaihtanut Uski on viihtynyt uudessa työssään hyvin.

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 15.3.

Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 15.3.

Haluatko lähteä katsomaan kaupungin värikkäintä lätkää ja tutustua uusiin ihmisiin rennosti paikallisen urheilun parissa? Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen, TUTO Hockeyn ja TUTO Volleyn järjestämään lätkäiltaan 15.3. Ilta alkaa Joen Cave -teatterissa avoimella seurustelulla sekä joukkueiden kuulumisilla Maunon hampurilaisten kera, ja huipentuu TUTO Hockey...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Tältä näyttää uusi InfraCity – katso kuvat ja video

Tältä näyttää uusi InfraCity – katso kuvat ja video

Teknologiakiinteistöjen Turku Energialle rakennuttama InfraCity valmistui viime vuoden lopulla. Rakennus on nyt kalustettu ja otettu käyttöön – tältä se näyttää valmiina.

Lue artikkeli
Uutinen