InfraCityn sisääntuloaula on valoisa ja avara. Aula tulee toimimaan myös myöhemmin rakennettavan InfraCity II:n sisäänkäyntinä.

17.02.2022

Tältä näyttää uusi InfraCity – katso kuvat ja video

Teknologiakiinteistöjen Turku Energialle rakennuttama InfraCity valmistui viime vuoden lopulla. Rakennus on nyt kalustettu ja otettu käyttöön – tältä se näyttää valmiina.

InfraCityn kerrosala on 7000 neliömetriä, josta toimistotilaa on 4000 neliömetriä. Rakennuksessa on neljä kerrosta, joista ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aula, lounasravintola Energeia sekä kokoustiloja.


Rakennuksen katutasossa toimii lounasravintola ravintola Energeia, josta on myös pääsy terassille.

InfraCityn tilat on toteutettu monitilaympäristönä, jolloin toimistolla työskentelevät ihmiset voivat vaihtaa paikkaa työn luonteen mukaan hiljaiseen työskentelyyn sopivista sopeista ryhmätyötiloihin ja työkahviloihin. Työpisteitä rakennuksesta löytyy noin 200 hengelle.


Valoisat ja avarat tilat kylpevät luonnonvalossa.

– Työpisteiden lisäksi InfraCityssä on runsaasti erilaisia neuvottelutiloja, hiljaiseen työskentelyyn tarkoitettuja huoneita ja työkahviloita sekä esityksiin ja kohtaamisiin sopivat, katsomona toimivat portaat, kertoo Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Miika Tuominen.


InfraCitystä avautuu maisema pitkälle yli Helsinginkadun.

Tilojen sisustuksen teemana on energian eri olomuodot. Teema näkyy kiinteistössä muun muassa akustisille pinnoille tuoduissa valokuvissa, työn alla olevassa Hanna Vihriälän kaksiosaisessa taideteoksessa, aulatiloihin tulevassa sammalseinässä sekä tulevassa moottoritien puoleiseen ikkunaan toteutettevassa valaistuksessa.


Toista ja kolmatta kerrosta yhdistävät katsomona toimivat portaat.

InfraCityssä on panostettu älykkäisiin energiaratkaisuihin kuten läsnäolotunnistimiin ja automaattiseen valaistuksen ohjaukseen sekä energiatehokkaisiin rakenteisiin. Rakennus on myös ensimmäinen Turun Teknologiakiinteistöjen kohde, joka osallistuu kysyntäjoustoon, mikä tarkoittaa sitä, että sähkönkulutuksesta voidaan hetkellisesti pudottaa 10 % kulutuspiikin aikana.


Monissa tiloissa on Turku-aiheisia valokuvia.

Alla olevalla videolla Miika Tuominen vie katsojat kierrokselle InfraCityyn.

Lue myös:

Turku Energian uudet toimitilat valmistuivat Itäharjulle
Video: Tältä näyttävät tulevaisuuden toimitilat
Pöhinä vetää Turun Tiedepuistoon

Ota yhteyttä