”Ikinä ei voi tietää mitä elämä tuo mukanaan”

”Ikinä ei voi tietää mitä elämä tuo mukanaan”

Elina Heinosen yllätykseksi työ ICT-Cityn aulapalvelussa ei ole tarkoittanut jakkupuvussa päivystämistä.

ICT-Cityn aulapalveluun saatiin keväällä tuulahdus ravintolamaailmasta, kun Elina Heinonen aloitti työt Teknologiakiinteistöissä.

– Olin ollut pitkään hotelli- ja ravintola-alan töissä ja halusin alkaa tehdä jotakin uutta ja erilaista sekä saada elämääni säännöllistä rytmiä. Tunsin edellisten työpaikkojeni kautta muutamia ihmisiä Teknologiakiinteistöistä ja olin kuullut heiltä paljon hyvää yhtiöstä, Elina Heinonen kertoo.

Ensimmäisen kerran Heinonen haki töihin Teknologiakiinteistöihin keväällä 2022, kun InfraCityn aulapalveluun etsittiin työntekijää, mutta silloin hän ei tullut valituksi tehtävään. Tänä keväänä häneen oltiin yhteydessä Teknologiakiinteistöjen suunnalta ja tiedusteltiin, vieläkö työ aulassa kiinnostaisi Heinosta – ja kyllä se kiinnosti.

Turun Tiedepuisto on Heinoselle tuttu jo vuosien takaa, sillä 2000-luvun alussa hän opiskeli kokiksi DataCityssä Turun ammatti-instituutissa. Ravintola-alalle hän päätyi lukion jälkeen vielä vähän epävarmana, mitä tulevaisuudelta haluaisi.

– Olisin alun perin halunnut opiskella käsi- ja taideteollisuusalaa, mutta mietin, olenko riittävän taiteellinen. Niinpä päädyin opiskelemaan ravintola-alaa, jonka hyvä tunnelma ja rento meininki veivät minut mukanaan.

Heinonen työskenteli pitkään hotelli Marina Palacessa, jossa hän teki kokin tehtävien lisäksi välillä töitä salissa, kokouksien parissa, aamiaisella ja iltatilaisuuksissa. Marinan jälkeen hän siirtyi kokiksi pieneen ravintola Metsätähteen kotikaupunkiinsa Naantaliin.

"Halusin alkaa tehdä jotakin uutta ja erilaista."

– Marinassa olin tottunut säpinään ja isoihin tilaisuuksiin. Siirryttyäni pienempään paikkaan huomasin kaipaavani isompia kuvioita, Heinonen kertaa.

Koronan aikana monet ihmiset vaihtoivat pois ravintola-alalta, ja Heinonenkin työskenteli jonkin aikaa kaupassa. Kun hän huomasi pärjäävänsä siellä, rohkaisi se häntä hakeutumaan uusille urille. Nykyisen työnsä Heinonen kokee sopivan vaihtelevaksi ja sosiaaliseksi, eikä tylsiä hetkiä ole tullut.

– Aulapalveluista kysellään paljon kaikkea ja tapaan päivittäin runsaasti eri alojen ihmisiä. Vastaan kysymyksiin myös Teknologiakiinteistöjen nettisivuilla olevassa chatissa, jota varten minun on pitänyt ottaa selvää kaikesta Teknologiakiinteistöihin liittyvästä.

Uusi työ on tuonut Heinosen elämään kaivattua säännöllisyyttä ja hän kokee vaihtaneensa pysyvästi alaa. Toisin kuin Heinonen uumoili, työ aulapalvelussa ei ole tarkoittanut jakkupuvussa päivystämistä, vaan ennemminkin rentoa meininkiä ja college-paitoja. Toisinaan töissä tulee eteen myös yllättäviä tilanteita, joissa kohdataan suuria tunteita ja kaivataan lohduttajaa.

– Keväällä ICT-Cityn aulassa oli kaksi tyttöä, jotka olivat saapuneet pääsykokeisiin liian myöhään. Heitä tietysti harmitti valtavasti ja yritin lohduttaa heitä sanomalla, että ehkä tämä voi vielä tuoda jotain hyvääkin, koska ikinä ei voi tietää mitä elämä tuo mukanaan, sanoo Heinonen, joka on itsekin kahden lapsen äiti.

Lue myös

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Biovianille lääketehtaan

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Biovianille lääketehtaan

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa lääketehtaan biologisten lääkkeiden sopimuskehitykseen ja -valmistukseen erikoistuneelle Biovian Oy:lle. Noin 6300 neliömetrin GeneCity-niminen rakennus toteutetaan Itäharjulle osoitteeseen Teollisuuskatu 42.

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla: Futisilta 10.8.

Sporttia parhaalla paikalla: Futisilta 10.8.

Suositut Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumat saavat jälleen jatkoa, kun päästään seuraamaan FC TPS:n otteita jalkapallon Ykkösessä.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Kesä 2023 Turun Tiedepuistossa

Kesä 2023 Turun Tiedepuistossa

Kesälomakausi on alkanut, ja eloisa Tiedepuistokin hiljenee hetkeksi. Teknologiakiinteistöjen aulapalvelut palvelevat koko kesän, osin puhelinpäivystyksellä. Myös ravintolat siirtyvät kesäaikatauluihin, mutta onneksi lounasta on tarjolla alueella läpi kesän. Katso tästä kootusti Tiedepuiston aulapalveluiden ja ravintoloiden kesän aukioloajat.

Lue artikkeli
Uutinen