Turun Tiedepuiston historiasta kertova dokumentti on nyt julkaistu

Turun Tiedepuiston historiasta kertova dokumentti on nyt julkaistu

Teknologiakiinteistöt julkaisi historiallisen dokumenttivideon, jolla sukelletaan Turun Tiedepuiston syntyhetkiin 1980- ja 1990-luvuille. Katso dokumentti sivun alaosasta.

Mistä Turun Tiedepuiston rakentaminen sai alkunsa ja ketkä olivat hankkeen takana? Näihin kysymyksiin perehdytään Teknologiakiinteistöjen ja Turku Science Parkin uudessa Suo, kuokka ja kolme Jussia – Turun Tiedepuiston lyhyt historia -minidokumentissa.

Dokumenttia varten haastateltiin Turun Tiedepuiston kehittämisen takana olleita ihmisiä: Rakennusliike Lundénin perustajaa Juhani Lundénia, muun muassa KOP:ssa ja Turun kaupunginjohtajana toiminutta Juhani Leppää, mainostoimistoyrittäjä Jussi Kaistia sekä Tiedepuiston suunnittelusta vastanneita arkkitehtejä Benito Casagrandea ja Kari Haromaa.

Dokumentti on ylistys ennakkoluulottomalle yrittämiselle, jossa myös sattumalla ja onnella on oma roolinsa – ja jonka todellinen voittaja on Turku.

Dokumentissa haastateltujen tarinat kietoutuvat yhteen piirtäen kuvaa innosta, jolla Turkuun haluttiin luoda alue, jossa yliopistomaailma ja elinkeinoelämä kohtaavat. Dokumentti on ylistys ennakkoluulottomalle yrittämiselle, jossa myös sattumalla ja onnella on oma roolinsa – ja jonka todellinen voittaja on Turku.

Tiistaina 23.5. järjestettiin dokumentin julkaisutilaisuus, jossa oli paikalla satukunta Tiedepuiston historiasta kiinnostunutta, joista monella on ollut myös oma roolinsa alueen kehityshistoriassa. Tapahtuma alkoi pienellä syötävällä ja maljojen kohotuksella dokumentin haastateltujen kunniaksi. Sen jälkeen vuorossa oli lyhyt paneelikeskustelu, jossa Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja Turku Science Parkin entinen toimitusjohtaja Tapani ”Sassu” Saarinen kertoivat Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtisen johdolla näkemyksiään Turun Tiedepuiston kehityksestä. Lopuksi katsottiin itse dokumentti, joka sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Dokumentin on tuottanut videotoimisto Mama Creative.

Alla kuvia videon julkaisutilaisuudesta. Videon voit katsoa kuvien alapuolelta.

Katso video

Lue myös

Teknologiakiinteistöjen tase ylitti puoli miljardia

Teknologiakiinteistöjen tase ylitti puoli miljardia

Teknologiakiinteistöjen liiketoiminta pysyi vuonna 2022 kannattavana haastavasta taloustilanteesta huolimatta.

Lue artikkeli
Uutinen
Toisen polven rakennuttaja

Toisen polven rakennuttaja

Teknologiakiinteistöihin saatiin keväällä lisää resursseja rakennuttamiseen, kun Annika Rantanen aloitti työt yhtiössä.

Lue artikkeli
Uutinen
ParkCityn pyöräpysäköinti avautui

ParkCityn pyöräpysäköinti avautui

Turun Tiedepuistossa sijaitsevan ParkCityn pyöräpysäköinti on nyt käytössä. ParkCityn katutasossa sijaitsevassa pyöräparkissa on 90 runkolukittavaa pyöräpaikkaa.

Lue artikkeli
Uutinen